Apeldoornse gezinnen hebben het samen goed voor elkaar

Ieder kind wil graag thuis opgroeien. Soms hebben ouders daarbij even een helpende hand nodig. Soms lukt het niet om de kinderen de veiligheid en geborgenheid te bieden die ze nodig hebben en is thuis wonen tijdelijk of langer niet mogelijk.

Het programma Inhuis
Gemeente Apeldoorn, Timon, Gezinshuis.com, Humanitas, Leger des Heils, CJG Apeldoorn, ’s Heerenloo, Lindenhout, Stimenz, Pactum en Jeugdbescherming Gelderland werken samen aan het project Inhuis. Voor het gezamenlijk werven van nieuwe steun- en pleeggezinnen en gezinshuizen kiezen zij het campagneformat Samen goed voor elkaar.

Deze campagne werkt met ervaringsverhalen en video’s ter inspiratie. Storytelling dus. Verhalen inspireren tot nieuwe verhalen en mogelijk tot aanmelding van nieuwe gezinnen die (tijdelijk) een onderdak kunnen en willen bieden.

Partners InHuis

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op één van onderstaande websites:

Informatieavond maandag 15 mei 2017

Voel jij ervoor om in jouw huis, binnen jouw gezin een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid bieden? Wil je van ervaren pleeg-, steunouders en gezinshuisouders horen wat hun ervaringen zijn? En ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Je bent van harte welkom op onze informatieavond op maandag 15 mei vanaf 19.30 uur in het stadhuis van Apeldoorn

Meld je aan via e-mail: inhuis@apeldoorn.nl.

Steun in de buurt

Met InHuis worden Apeldoornse kinderen op een laagdrempelige manier geholpen door steun- en pleeggezinnen en in gezinshuizen.

> Bekijk hier de video

Zoek jij hulp van een steungezin?

Ben je op zoek naar praktische ondersteuning voor jouw gezin? Zoek jij mensen die jouw gezin kunnen ontlasten door er voor jullie kinderen te zijn? Woon je op jezelf en zoek je een basis waar je op terug kunt vallen? Of wil je juist met jouw gezin een steungezin zijn? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van InHuis. Dat kan via de mail naar: inhuis@stimenz.nl of telefonisch via 06 51 10 49 98 of 06 30 19 39 23. Of kijk voor meer informatie op de websites www.stimenz.nl en www.humanitas.nl/afdeling/apeldoorn

Dit is pleegzorg

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek. Met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen thuis niet altijd mogelijk. Voor die kinderen zoeken we pleegouders. Bekijk dan dit filmpje van pleegzorg.nl

> Bekijk hier de video

Steungezinnen gezocht

Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daarvan last krijgen. Om ouders even op adem te laten komen, willen we de helpende hand bieden. Dit kan door een kind voor een periode een dag(deel) bij een steungezin op te vangen en een leuk moment te hebben, door bijvoorbeeld samen te koken, knutselen, wandelen, naar de speeltuin te gaan. Eigenlijk gewoon meedraaien in de structuur van het steungezin.

Ook jongeren die net zelfstandig wonen kunnen soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Even je verhaal doen, een lastige brief laten lezen of je vragen kunnen stellen. We zoeken daarom steungezinnen die zich vrijwillig willen inzetten voor bovenstaande kinderen of jongeren.

Wil je met jouw gezin een steungezin zijn? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van InHuis. Dat kan via de mail naar: inhuis@stimenz.nl of telefonisch via 06 51 10 49 98 of 06 30 19 39 23. Of kijk voor meer informatie op de websites www.stimenz.nl en www.humanitas.nl/afdeling/apeldoorn

“Wat zou ik graag nog meer kinderen helpen”

Pleegouder Jeannette Schenk: “Natuurlijk wil ik mijn ervaring delen, want als ik ergens enthousiast van word dan is het wel pleegzorg!
Nu is het helaas niet zo dat we veel pleegkinderen helpen. We hebben MAAR één pleegkind opgenomen in ons gezin. Zo ervaar ik het ook; MAAR één. Wat zou ik graag meer kinderen helpen. Echter als ik naar mijn leven kijk, valt dat helaas niet in te passen.

> Lees meer

Doe de Quickscan

Hoe geschikt ben jij als gezinsouder? Ontdek het aan de hand van zes situatieschetsen uit de dagelijkse praktijk van een gezinshuis.

“Op de kinderboerderij kwam hij los”

Petra (36) werkt als secretaresse in een verpleeghuis en heeft geen relatie. Wel een pleegzoon, Max van 8 jaar, die een paar dagen in de week bij haar is. Petra: “In het begin was het niet gemakkelijk om contact te krijgen met Max. Zaten we de hele middag met de autootjes te spelen zonder iets te zeggen. Toen we een keer samen naar de kinderboerderij gingen, kwam hij los en begon hij eindelijk te praten. Nu kletst hij me meestal de oren van het hoofd. Max is elk weekend bij mij en ook op woensdagmiddag

> Lees meer

Pleeggezinnen en gezinshuizen

Er zijn er situaties waarin kinderen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Is thuis wonen tijdelijk of langer niet meer mogelijk dan zoeken we een pleeggezin of gezinshuis, waar de kinderen met vaste (professionele) opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen. In een gezin in een ‘normale’ leefomgeving, in een ‘gewoon’ huis. Het liefst in de eigen omgeving dichtbij familie, school en vriendjes.

Wat is een gezinshuis?

Wil je weten wat een gezinshuis is? Bekijk dit filmpje van www.gezinspiratieplein.nl waarin wordt uitgelegd wat een gezinshuis betekent voor kinderen en hoe je gezinshuisouder kunt worden.

> Bekijk hier de video